Baba

5 új félelem, amit csak a szülők ismernek

Mindenki a hatalmas szeretetről, alvásmegvonásról és kimerültségről beszél, amikor újszülöttről van szó, de valahogy kimarad a felsorolásból a sok félelem, ami frissen bekúszik a gondolataink közé, amikor megszületik az első gyermek. A szülők élete tiszta horror!

1. Félelem a köldökcsonktól

Meg vagy győződve róla, hogy valami szörnyű fertőzést fog elkapni a baba a köldökcsonk miatt. Azon aggódsz, hogy most akkor nyitva van a hasürege, vagy hogy is kell ezt elképzelni. Felhívod szombat este 11-kor a gyerekorvost halálra rémülve, mert abnormális, hogy egy szál semmibe kapaszkodva még mindig nem esett le az a fránya köldökcsonk. Vegyél egy mély levegőt, és inkább csak fertőtlenítsd szorgalmasan.

2. Félelem a légzés miatt

Besettenkedsz az alvó babához az éjszaka közepén, hogy ellenőrizd, lélegzik-e még. Ha végre elalszol, leizzadva ébredsz, hogy miért nem sírt fel, amikor pedig már éhesnek kellene lennie. Ez a félelem természetes, csak akkor múlik el, ha bizonyos időközönként megnézed, hogy egyenletesen lélegzik. De azért óvatosan, ne ébreszd fel az alvó oroszlánt!

baba félelmek szülők

Képünk illusztráció – Forrás: Unsplash

3. Félelem a körömvágástól

Ki ne félne tőle, hát akkora a körme, hogy alig látni, normális, hogy megremeg a kezedben a szuper biztonságos babaolló, amikor közelítesz hozzá. Lelki szemeid előtt megjelenik, hogy véletlenül levágod a baba egész ujját, úgyhogy inkább hagyod az egészet, és húzol a kezére egy babazoknit, hogy ne karmolja össze az arcát a nagy körmeivel.

4. Félelem a kutacstól

Teljesen érthető, hogy félted a baba fejét ott, ahol még puha. Olykor ez a puha rész még ráadásul lüktet is szemmel láthatóan. Ott van a baba agya! De ne aggódj, nem teszel kárt benne, ha nagyon zavar, akkor húzz rá egy vékony pamutsapkát.

5. Félelem a túl sok alvástól

Na, nem éjszakai alvásról van szó, hanem amikor nap közben alszik el annyira, hogy szinte az esti fektetéskor ébred fel. A túl sok alvás nappal, az bizony nyugtalan, éber éjszakát jelent. Képtelenség felébreszteni, amikor olyan jól alszik, de végig ott van benned a tudat, hogy ezért még megfizetsz éjszaka.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top