Baba

A fél internet rajong az anyáért, aki megvédte az apukákat

Az interneten gyakori az olyan tartalom, amiben az apukákat cikizik, alázzák humornak álcázva. Kristina Kuzmic háromgyerekes anya, blogger most a védelmébe vette őket.

A legtöbbször úgy találkozhatunk az apukák alázásával, mint amikor harmadik gyereknek, életképtelen szülőnek vannak beállítva. Ez természetesen nem igaz, hiszen egyre több apa lép ki a sztereotípiából, és teljesen egyenrangú szülőtársként neveli anyával együtt a gyermekeit. Kristina Kuzmic szavaival teljesen egyetértünk, és ahogy a megosztásokból látszik, az emberek többsége is az apák mellé áll.

„Időnként megkérnek arra, hogy készítsek olyan videókat, amikben az apukákon kellene gúnyolódnom. Úgy kellene beállítanom őket, mint inkompetens, gyerekes idiótákat, ami sajnos elég gyakori vélemény az interneten, de én nem vagyok hajlandó ilyen videókat készíteni. Elmondom, miért.

1. Sosem gúnyolódnék az anyákon sem. Kiállok a szülők mellett.

2. Nem hinném, hogy a gúnyolódástól megváltoznának az emberek. Csak arra ösztönözném vele az apukákat, hogy még kevesebbet tegyenek a gyerekeikért. Még soha senkinek nem segített az, ha azt éreztették vele, hogy milyen béna.

3. Vannak fiaim, akik egyszer majd talán apukák lesznek, és nem vagyok hajlandó olyan tartalmat gyártani, ami miatt azt gondolnák a gyerekeim, hogy a férfiak nem képesek arra, amire a nők, hogy jó szülők legyenek.

Egyetlen szülő sem tökéletes. Ez igaz az anyákra és apákra is. És ha egy férfi beszélne úgy az anyákról, ahogy a nők beszélnek az apákról, akkor mindenki felháborodna. Legyen ez a kommunikáció elfogadhatatlan mindkét szülő esetében! Az apák igenis nagyon fontosak!”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top