Baba

Babaszoba nyílt egy szegedi szakiskolában

Az itthon egyedülálló a kezdeményezéssel a fiatal anyáknak szeretnének segíteni, mert többen a babájuk miatt abbahagyták a tanulmányaikat.

Iskolába járó fiatal édesanyáknak segít az a babaszoba, amelyet a szegedi József Attila szakképző iskolában adtak át pénteken – írja a Délmagyar.

A Cseperedő nevű helyiségben minden megvan, amire a kicsiknek szükségük lehet: kiságy, pelenkázó, szoptatós fotel, a nagyobbaknak játszószőnyeg, illetve fejlesztő játékok.

Amíg a 23 évesnél fiatalabb anyukák órán vannak, a kicsikre szakképzett gondozónő felügyel majd. A gyerekek fejlődését védőnő és gyógypedagógus is segíti.

A babaszoba ötlete azért vetődött fel, mert sok anya az órákra is magával vitte a gyerekét, meg is etették őket. Többen pedig a tanulmányaikat abbahagyták a babájuk miatt.

Tavaly hat diák lett édesanya, de mivel vannak olyanok is, akik csak gyakorlati oktatásra járnak, ennél több gyerekre is felügyelnek majd.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top