Baba

Túlélési útmutató anyáknak, amikor ok nélkül sír a baba

A babák olykor ok nélkül sírnak, gyakran ugyanabban az időpontban napi szinten, és egyszerűen nem lehet megfejteni, hogy miért keseredtek el annyira. Ilyenkor a túlélésre játszunk, ehhez a következő tippek jól jöhetnek minden anyukának.

1. Fogadd el, és maradj nyugodt!

Persze mondani könnyebb, mint tényleg nyugodtnak maradni, amikor az ember pici babája magából kikelve bömböl. De ha már mindent megpróbáltál, nem éhes, nem szomjas, nincs bekakilva, nem fáj a hasa, és még akkor is sír, ha a kezedben tartod és ringatod, akkor el kell fogadni, hogy ez van, és majd elmúlik. Nagyon sok babával előfordul ez, ne vedd magadra, mindent jól csinálsz. Csak vegyél mély levegőket, ringasd tovább, és mondogasd magadnak, hogy ez sem tart örökké.

2. Alakíts ki napi rutint!

Pár hét, és elmúlik ez az időszak, a legjobb, amit tehetsz ellene, ha elkezded kialakítani a baba napi rutinját. Számukra az esti rutin a legfontosabb, úgyhogy ezzel kezdd, így növeled a babád biztonságérzetét.

3. Gyakran szoptasd!

Ha ilyen ok nélkül sírós időszakban van a babád, hagyd, hogy akkor szopizzon, amikor csak akar. Lehet, hogy túl sok inger érte, azért van kiborulva, vagy csak nyomják a frontok, a lényeg, hogy a szoptatással jelentősen javíthatsz a helyzeten.

sírás baba tippek

Képünk illusztráció – Forrás: Unsplash

4. Menjetek a friss levegőre!

Ha sír a baba, akkor is. Nem kell azon aggódnod, mit szólnak mások. Lehet, hogy pont a babakocsi ringatózása vagy az, ha magadra kötöd kendőben, és sétálsz vele, meg tudja majd nyugtatni.

5. Egyél és igyál!

Könnyű elfeledkezni magadról, miközben a baba körüli teendőket végzed egész nap, de ne hagyd ki az öngondoskodást a napjaidból. Edd meg az ebédedet és idd meg a kávédat, mert ha nem teszed, feszült leszel, ezt pedig a baba is megérzi.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top