Baba

Beszóltak a császármetszése miatt, megható posztban vágott vissza az anyuka

„A császármetszés nem azt jelenti, hogy kudarcot vallott a testem.”

A phoenixi édesanya, Gillian Andes mindkét lányát, a most hároméves Lolát és az öt hónapos Pipert is császármetszéssel hozta a világra. Amikor a lábán fekvő Piperről posztolta az első fotót, amelyen jól látszott a hasi sebe, Gillian is megbizonyosodott arról, amit már sejtett: hogy a császármetszéshez kapcsolódik egyfajta stigma az édesanyák körében.

„A tested kudarcot vallott.” „A könnyebb utat választottad” – mondták neki. De Gillian fontosnak tartja, hogy pont nem ez történt. „A testem azt tette, amit tennie kellett, és biztonságban tartott két kicsi emberkét, táplálta és óvta őket. Úgyhogy nem, a testem nem vallott kudarcot. A testem életcélt adott nekem. A testem anyává tett” – írja egyik posztjában.

Fotó: Gillian Andes/Facebook

Gillian a fotóival szerette volna megmutatni, hogy attól, hogy császármetszéssel hozta világra gyermekét, még nem „kevésbé nő” vagy „kevésbé anya”. Egyébként mindkét szülése sürgősségi, és nem ütemezett császármetszéssel végződött, a második alkalommal egy huszonnyolc órás vajúdás után, amely mind az ő, mind a babája életét veszélyeztette.

Fotó: Gillian Andes/Facebook

Gillian azt is eldöntötte, hogy a lányainak példát akar mutatni arról, hogy hogyan lehet elfogadni a testünket. „Két lányom van, és nem akarom, hogy olyan anya nevelje fel őket, aki lenézi saját magát annak alapján, hogy mit gondolnak mások.”

Fotó: Gillian Andes/Facebook

Ahogy Facebook-posztjában írja: „Ha valamit nem mondanék az ötéves önmagamnak, akkor nem mondom a felnőtt énemnek sem. Mindig nagyon féltem attól, hogy lányokat szüljek, de már látom, hogy Isten azért adta őket, hogy megtanítsanak, milyen fontos, hogy kedvesek legyünk saját magunkhoz.”

Forrás: Mirror

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top