Baba

Vagyonokat spórolt ez a család a nagy bevásárláson

Pontosan tudjuk, hogy is megy az, amikor beszabadulunk az áruházba, és elindulunk venni „csak" néhány dolgot.

Közben rájövünk, hogy persze nassolnivaló is kell, meg azt az akciós terméket sem hagyhatjuk ott a polcon, mert ki tudja, nem lesz-e jó az otthon. A számla pedig hirtelen háromszorosára nő, mi pedig nézünk, hogy történhetett ez. A sydney-i Maiorano család is rájött erre, és elkezdett tudatosan figyelni a bevásárlások alkalmával költött pénzre. Ennek meg is lett az eredménye, egy év alatt több millió forintnyi dollárt spóroltak meg. Mutatjuk, hogyan.

 

A kétgyermekes család heti 650 dollárt (átszámítva 175 ezer forint) költ élelmiszerre, ez évente körülbelül 10 millió forintot jelent, ami az országos átlagnak körülbelül háromszorosa. Ezt persze ők is megérezték, ezért elkezdtek spórolni a következő trükkök segítségével.

1. Az előrecsomagolt snackek elhagyása

Sokkal drágább, mintha egyesével vennénk meg a termékeket, és mi magunk állítanánk össze belőle tízórait.

2. Zöldség, zöldség, zöldség

Nem győzzük hangsúlyozni a kellő mennyiségű zöldségbevitel fontosságát. Emellett pedig semmi bajod nem lesz, ha heti kétszer kihagyod a húsos étkezést. Spórolsz is, ráadásul az egészségednek sem tesz rosszat egy-két húsmentes nap.

 

3. Ne légy márkasznob

Az általános márkák megvásárlásával pénzt takarítasz meg, és gyakran tényleg ugyanolyan jók, mint drágább, nagynevű társaik.

Yahoo

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top