Baba

Lenőtt nyelvvel született, így anyja nem tudta szoptatni

Komoly szoptatási nehézségeket okozott az anyának lenőtt nyelvvel született gyermekének az etetése.

Jordan Talley áprilisban szülte meg második gyermekét, Lucy Eleanort, akit azonnal el tudott kezdeni szoptatni, de néhány nappal később problémák merültek fel. 

A nő észrevette, hogy a szoptatás sokkal fájdalmasabbá vált. Először azt gondolta, csak ő érzékenyebb és viseli rosszabbul az egészet, de a fájdalom nem enyhült, sőt. Hetek teltek el, és Lucy egyáltalán nem hízott, annak ellenére, hogy anyja gyakran szoptatta. Sem Talley, sem az orvosok nem tudták, mi lehet a probléma. Aztán a  gyerekorvos egy vizsgálat során észrevette, hogy a baba kevesebbet nyom, mint a születésekor. Eleinte természetes, hogy az újszülöttek kicsit fogynak, ezért adtak egy hónapot még a felzárkózásra. 

Forrás: Jordan Talley

Egy hónapos korában Lucy még mindig a születési súlya alatt volt, és a kinézete is kezdett megváltozni. Beesetté vált az arca és a szemei, sokat fogyott. Az orvosok tápszert ajánlottak az anyának, aki azt hitte, vele van a baj, nincs elég kalória az anyatejében. Talley-t végül egy laktációs szaktanácsadó nyugtatta meg, hogy Lucy lenőtt nyelvvel született, amely korlátozza a szájmozgást és megzavarja a szoptatást. Egy kisebb orvosi eljárás után Lucy-val minden rendben van, azóta hízott, és egészségesen fejlődik.

Buzzfeed

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top