Baba

5 jel, hogy a babád igazából egy macska

Három gyerek és két macska van a családunkban. Különös hasonlóságokat lehet feledezni köztük, főleg amíg még babakorban vannak a gyerekek. A következő 5 jel arra utal, hogy a babák és a macskák valójában egyáltalán nem különböznek egymástól.

1. Azért sírnak, hogy figyeljünk rájuk

A cica nyávog, mert éhes – egyfolytában –, mert ki akar menni az erkélyre, vagy mert azt akarja, hogy simogassam. A gyerek sír, mert éhes, mert játszani akar, vagy mert azt akarja, hogy ölelgessem.

2. A szolgájuknak néznek

A macska elvárja, hogy megetessem, takarítsak utána, megfésüljem, szórakoztassam, és szeretgessem, amikor neki épp arra van kedve. A gyerek elvárja, hogy megetessem – de előtte azért mindent kóstoljak meg, mielőtt az ő szájához érne –, takarítsak utána, és természetesen nekem kell megfürdetni is. Ha unatkozik, akkor addig nyafog, amíg oda nem fekszem mellé, és meg nem tanítom, hogyan kell a játékaival játszani. A szeretgetés pedig nem is kérdés, azt kapja, ha akarja, ha nem.

macska baba hasonlóságok

Képünk illusztráció – Forrás: Profimedia

3. A lakás egyes pontjait jobban kedvelik

A cica kedvenc helye az etetőtálkája és a fürdőszobában lévő szőnyeg, esetleg a mosdó, de csakis éjszaka, hogy a frászt hozza rám, ha félálomban kibotorkálok és véletlenül rányitom a vizet. A baba kedvenc helye a macska etetőtálkája és minden olyan hely, ahova a macska megpróbál elbújni előle.

4. A hangulatuk ingadozó

Egyik pillanatban képesek boldogan rohangálni, a másikban pedig már felháborodottan visítani. A hangulatuk pillanatok alatt megváltozik úgy, hogy az egyszeri anya csak kapkodja a fejét.

5. Mindketten megúsznak bármit

Senki sem tud ellenállni a nagy szemüknek, cuki orruknak, kis mancsaiknak és úgy általában a cicák és a babák cukiságának. Sírnak, rendetlenséget csinálnak, idegesítenek, de abban a pillanatban, hogy az öledbe kucorodnak, mindent megbocsátasz és elfelejtesz nekik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top