Baba

3 dolog, amit egy tanító szeretne, ha tudnál

Lori Ennis akkor döntött úgy, hogy nem megy vissza kisiskolásokat tanítani, amikor elhunyt a kisfia. Az emlékeiben azonban élénken él, hogy mennyire szerette volna, ha kicsit jobban megértik a szülők a tanítókat. A következő három pontban összegezte a legfontosabbakat.

1. A tanítók minden tőlük telhetőt megtesznek a gyerekekért

„Amikor szólunk, hogy valami nincs rendben a gyerekkel, azt azért tesszük, hogy együtt segíthessünk neki. Szülőként a sértődés helyett inkább hallgatnod kellene ránk. Nélküled nem megy, helyetted nem tudjuk megoldani a problémákat.”

2. A tanítók ugyanolyan frusztráltak, mint a szülők

„Éveket töltöttem azzal, hogy megtanuljam, hogyan kell gyerekeket tanítani, folyamatosan kutattam, hogy milyen új tanítási módszerekkel lehetnék a leghatékonyabb. Aztán azzal szembesültem, hogy nem lehet megvalósítani a szép elméleteket, mert a tanterv kereteibe nem férnek bele. Azt kell tennünk, amit központilag mondanak nekünk, hiába tudnánk jobb módszereket, nem mehetünk szembe a kijelölt tantervvel. Eszköztelenek vagyunk, ami minket is frusztrál.”

tanító iskola gyerek

Képünk illusztráció – Forrás: Profimedia

3. Az iskola és a tanítók érted dolgoznak

„A gyerekekért és a szülőkért dolgozunk, csak épp az iskola fizet minket. Ha úgy gondolunk az iskolára, mint egy üzletre, akkor a gyerekek a tanító vásárlói, akiket a legjobb tudása szerint ki kell szolgáljon ismeretekkel. Ez nem azt jelenti, hogy a tanítókat nem kell tisztelni, hanem csak a szülők hozzáállásán jó lenne változtatni, hogy ne ellenségként, hanem partnerként kezeljék a tanítókat, mert közös a céljuk: sikeres gyerekeket nevelni.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top