Baba

Bababarát lett az amerikai szenátus

Ezentúl csecsemőjüket is bevihetik a politikusok a szavazásokra az amerikai szenátusban. A változást egy 50 éves szenátor érte el. Tammy Duckworth az első szenátor, aki hivatali ideje alatt szült.

Bababarát lett az amerikai szenátus, ahova ezután gőgicsélő csecsemőt is bevihetnek magukkal politikus szüleik a szavazásra, miután egy demokrata szenátorasszony pár héttel ezelőtt szült.

A változás a tíznapos Maile Pearl Bowlsbey-nak köszönhető. Április 9-én született, és édesanyja, Tammy Duckworth, Illinois állam 50 éves szenátora azt javasolta: engedélyezzék, hogy csecsemője akkor is mellette legyen, amikor szavaznia kell.

A szenátus szerdán egyhangúlag megszavazta a házszabályváltozást, amely engedi, hogy egy kisbabát egyéves koráig magával vihessen szülője a szenátusba voksolás alkalmával is.

Duckworth még szülési szabadságon van, de a jövő héten már ismét a szenátusban dolgozik. A szenátornő rokkant háborús veterán: megjárta az iraki háborút, amelyben elvesztette mindkét lábát. Ő az első szenátor, aki hivatali ideje alatt gyermeknek adott életet.

Az amerikai kongresszusban eddig összesen tíz nő szült aktív politikusként. A többi kilenc képviselőházi tagként lett kismama.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top