Baba

Ezért sírnak a babák a méhben

Születésük előtt, méhen belül is sírnak a babák, a tudósok most azt is elárulták, hogy miért.

Terhesség alatt sok furcsa mozgást, csuklást, rugdosást tapasztalsz, néha azt hiszed, hogy balettozik, vagy focizik bent az a gyermek, olyanokat bír produkálni. De azt tudtad, hogy sírni is szoktak a babák a méhben?

A Durham és a Lancaster Egyetem közös kutatásából az derült ki, hogy az újszülöttek már méhen belül elkezdik felfedezni a kommunikációs lehetőségeiket, hogy amikor kibújnak, akkor készen álljanak arra, hogy követeljék a szüleiktől a gondoskodást. Vagy esetleg azért, hogy születésük után rögtön el tudják mondani, mi az élet értelme, csak mi, buta felnőttek nem értünk a nyelvükön.

A kutatók ultrahanggal vizsgálták a babákat, és olyan grimaszokat fedeztek fel, amikben a sírás tipikus jelei láthatók – szemöldökráncolás, orrfelhúzás. Azért gyakorolják a babák a sírást és a grimaszokat, mert a túlélésük szempontjából fontos, hogy születésük után azonnal tudják közvetíteni a világ felé, ha fájdalmat vagy kellemetlenséget éreznek.

Az még további kutatások tárgya lesz, hogy vajon csak gyakorlatoznak a sírással a babák méhen belül, vagy tényleg éreznek valamilyen fájdalmat, azért is grimaszolnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top