Baba

Egészségesebbek azok a babák, akik az apjukra hasonlítanak

Egy új kutatás szerint azok a babák egészségesebbek, akik az apukájukra hasonlítanak, mert velük többet törődnek az apák a hasonlóság miatt.

Igazából eléggé elszomorító a Binghamton University kutatása, mert azt állítja, hogy jobban kötődnek az apák ahhoz a gyerekükhöz, aki hasonlít rájuk. A tanulmány szerint azért van ez, mert a hasonlóság bizonyíték az apa számára, hogy a baba tényleg tőle van, ezért jobban felébred benne a gondoskodási ösztön iránta. Ez az extra törődés pedig pozitív hatással van a baba egészségére is.

Természetesen mindez nem tudatosan zajlik le az apukák fejében, hanem beléjük van kódolva, hogy a hasonló utódokat kell alaposabban gondozni. A kutatás szerint az apák egy hónapban átlag két és fél nappal többet töltenek a rájuk hasonlító gyerekükkel, mint a többivel.

apa baba egészség kutatás

Azért nagyon reméljük, hogy a valóságban sokkal inkább az a jellemző, hogy az apukák beleszeretnek a gyerekükbe, amikor először a kezükbe adják őket. Arra persze jó ez a kutatás, hogy felhívja a figyelmet rá, mennyire fontos a babák egészsége szempontjából is az együtt töltött minőségi idő, és hogy az apukák kötődését is támogatnunk kell a baba érdekében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top