Baba

Végigcsinálja a terhességet, pedig kisbabája legfeljebb néhány órát élhet

Élete legnehezebb döntését hozta meg a kismama, aki a várandósság 12. hetében tudta meg, hogy harmadik gyermeke súlyos rendellenességgel fejlődik.

„Egyszerűen nem jutottunk szóhoz. Szó szerint sokkoltak minket a hallottak” – idézi fel a diagnózis szörnyű pillanatait Daniel Thompson. A négygyermekes édesapa, aki a St. Helens-i YMCA-nél dolgozik karbantartóként, azt mondja, sem ő, sem a felesége nem volt felkészülve arra, amit a 12. heti ultrahang után hallottak.

„Úgy mentünk be, hogy minden a legnagyobb rendben van, akkor kezdtünk egy kicsit aggódni, mikor az ultrahang közben az orvosunk arca teljesen elkomorult.” Az apuka a Metro brit hírmagazinnak elárulta, a vizsgálatot követően az orvos behívta őket az irodájába, ott közölte velük, hogy a születendő gyermekük egy ritka rendellenesség miatt legfeljebb néhány órát élhet a születése után.

rendellenesség kórház diagnózis

Kép forrása: metro.co.uk

„Exenkefália: így hívják azt a fejlődési rendellenességet, amiben a kisbabánk szenved, és ami azt jelenti, hogy az agya a koponyán kívül fejlődik – magyarázza Daniel, aki elmondása szerint a diagnózist követően napokig csak sírni tudott. – A feleségemet, Georgie-t is nagyon megviselte a dolog, ennek ellenére ragaszkodik ahhoz, hogy végigcsinálja a terhességet. Találkozni szeretne a gyermekünkkel, legyen bármilyen kevés közös időnk is együtt.”

Daniel azt mondja, életük legnehezebb döntését hozták meg, mikor elhatározták, a fejlődési rendellenesség ellenére  megtartják a babát. „Szerencsére a családunk és a barátaink mindenben támogatnak minket és ma már mi is úgy gondoljuk, jó döntést hoztunk. Az elengedés és a gyász szempontjából egyáltalán nem mindegy, találkozhatunk-e a babánkkal, vagy sem” – mondja a férfi, aki családjával most egy olyan speciális ágyra gyűjt, ami speciális hűtőrendszerrel van szerelve, így felesége és ő is több időt tölthetnek majd kisbabájukkal a születése után.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top