Baba

Ez a fotó pontosan megmutatja, milyen a szülés utáni depresszió

A nő fotóján minden érzés rajta van, ami a szülés utáni depressziókor felbukkan egy anyánál.

Tori Block gyakran osztja meg a nagyvilággal gondolatait az anyaság szépségéről és buktatóiról, az Instagramon dokumentálja az anyaság útján őt ért hatásokat. Itt osztotta meg magáról azt a fotót is, amelyen épp a fiát szoptatja, miközben zokog. Megindító kép ez, amely arra emlékezteti, milyen nagy csatát vívott gyermeke születése után a szülés utáni depresszióval.

„Ez a kép az, amit nem tudok sokáig nézni. Én vagyok rajta a szülés utáni depresszióm közepén. Megkértem Shiloh-t, hogy készítsen rólam egy képet, hogy emlékeztessen, ha valaha kimászom a depresszióból, hogy milyen messziről indultam. A mélynél is mélyebben voltam, nem is voltam önmagam.

 

This is a picture I most likely will not keep up for very long. This is me, at the peak of my postpartum depression. I asked Shiloh to take a picture of me, so I could remember how far I’d come, if I ever came out of it. I was lower than low, I wasn’t even myself. Looking back at this photo I remember perfectly the pain I felt, the dread in waking up everyday, the physical pain that engulfed me from thoughts in my brain. I had never known consuming, mind altering emotion such as this that flooded every fiber of my being, making its way through my veins like a plague. This is what postpartum depression looks like, or at least what it did for me. I didn’t want to leave this life, but it seemed like the only way that would rid me of the pain I was in. I didn’t ask for it, it wasn’t welcome. But there it was, and I kicked its fucking ass and beat it to the ground before I let it consume me, or much worse, take my life. #thisisppd . . . . #ppd #postpartumdepression #mentalhealthawareness #mentalhealth #overcomingppd #mentalhealthsupport #communityovercompetition #stopcensoringmotherhood #motherhoodunited #motherhoodrising #motherhood #takebackpostpartum #momblogger #empoweredbirthproject #mindfulparenting #mindfulmama #consciousmotherhood #motherhood #tribedemama #birthofamama

T O R I ✖️ B L O C K (@themanifestingmamma) által megosztott bejegyzés, Febr 14., 2018, időpont: 11:11 (PST időzóna szerint)

Ha ránézek erre a fotóra, tisztán emlékszem a fájdalomra és a rettegésre, hogy fel kell kelni reggelente. A gondolataim fizikai fájdalmat okoztak minden sejtemben, sosem hittem volna, hogy ennyire felemésztenek. Így néz ki a szülés utáni depresszió, vagyis nekem ilyen volt.

Nem akartam meghalni, de úgy tűnt, mintha a halál lenne az egyetlen megoldás a fájdalmaimra. Nem akartam a depressziót, de megtalált. A végén szétrúgtam a seggét, mielőtt teljesen maga alá gyűrt volna, és elveszi az életemet.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top