Baba

Aranykezű cukiság született a Nyíregyházi Állatparkban – fotók

Már másfél éve együtt él a Nyíregyházi Állatparkban az az aranykezűtamarin-tenyészpár, amelyek először örvendeztették meg utóddal a gondozókat és a látogatókat.

Nagy a boldogság most a Nyíregyházi Állatparkban, mert egy cuki kismajommal gyarapodott a lakók létszáma. Az új jövevény annak az aranykezűtamarin-tenyészpárnak a kölyke, amelyek már másfél éve élnek együtt az állatparkban, érkezésükről mi is beszámoltunk.

Aranykezűtamarin-kölyök (Saguinus midas) kapaszkodik apjába a Nyíregyházi Állatparkban 2018. február 21-én – MTI Fotó: Balázs Attila

A hírek szerint mind az apa, mind az anya gondos szülőnek bizonyul, hiszen probléma nélkül cseperedik a jelenleg 1 hónapos kölyök.

MTI Fotó: Balázs Attila

A furcsa kinézetű állatok kesztyűt viselő, mesebeli koboldokra hasonlítanak leginkább, ugyanis az állatok testét hosszú fekete szőrzet borítja, kivéve a végtagjaikat, melyek narancsos-vöröses színűek. Arcuk sötét színű és szőrtelen, s kissé elálló fülük van.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top