nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Baba
Megható gorillás kép lett az év természetfotója

Megható gorillás kép lett az év természetfotója

A brit Természettudományi Múzeum fotópályázatának győztesén egy orvvadászoktól megmentett gorilla öleli gondozóját.
NLCafé
f Ajánlom

A brit Természettudományi Múzeum éves természetfotós pályázatának győztese megolvasztotta az egész internet szívét. Jo-Anne McArthur a Pikin nevű gorilláról és gondozójáról, Appolinaire Ndohoudouról készített szívfacsaró fotót: az állat hálásan öleli megmentőjét, aki szeretetteli mosollyal néz vissza rá.

Pikin és több más gorillakölyök anyját orvvadászok mészárolták le. Pikinnel is majdnem végeztek, ám a majmok mentésével foglalkozó Ape Action Africa kiszabadította az állatot. Pikin annyira zaklatott állapotban volt, hogy az állatmentők nyugtatólövedéket lőttek bele, míg átszállítják a menhelyre. A gorillakölyök azonban váratlanul felébredt az autóban, és akkor különös dolog történt. A gorilla bágyadtan Ndohoudoura nézett, és hálás mozdulattal átkarolta megmentője nyakát.

Mindenki meglepetésére Pikin nyugodt maradt. Riadtan tekintett körbe a mozgó, zajos járműben, de aztán megnyugodott, Ndohoudou szerint látszott rajta, hogy tudja, jó kezek között van. A gorilla azóta sajnos belehalt sérüléseibe, ami csak még erősebb atmoszférával ruházza fel az amúgy is elképesztő erejű fotót.

 

MyModernMet

Megosztás Facebookon