Baba

Egy napról a másikra 13 gyereke lett egy japán férfinak

A tehetős japán férfi nagy családot akart, ezért bízott meg thailföldi béranyákat. Ám amikor kirobbant a béranyasági botrány az országban, elmenekült. Most kapta vissza a gyerekeit.

Kedden az illetékes thaiföldi bíróság elismerte egy 28 éves japán férfi apasági jogait, és átadta neki béranyáktól született 13 gyermekének egyedüli felügyeleti jogát. A  Fiatalkorúak Központi Bírósága megállapította, hogy a 28 éves férfi valamennyi gyermek biológiai apja, aki képes felnevelni őket, mivel egy japán tőzsdén jegyzett közismert vállalkozás alapítója és elnöke.

Megállapították, hogy a gyermekek legjobb érdekeit az szolgálja, hogy biológiai szülőjükkel nőjenek fel – tették hozzá, kimondva azt is, hogy a férfi nem vétkes emberkereskedelemben.

A japán férfi, akinek kilétét nem hozták nyilvánosságra, hazájában tervezi felnevelni 13 gyermekét, akik jelenleg thaiföldi nevelőszülők gondozásában vannak. A férfi már nevel három gyermeket, akiket szintén béranyák hoztak világra Thaiföldön. Egy helyi bíróság még 2015-ben ruházta rá az apasági jogokat.

A Thaiföldet 2014-ben megrázó béranyasági botrány kirobbanásakor menekült el az akkor 24 éves üzletember Thaiföldről, majd keresetet nyújtott be az illetékes bírósághoz, gyermekei felügyeli jogát kérve.

Ügyvédje elmondta, hogy ügyfele azért nemzette a gyerekeket, mert nagy családot akart, és vagyonát gyermekeire kívánja hagyni. DNS-vizsgálattal állapították meg apaságát.

A japán férfi személyesen nem jelent meg a bíróságon, videokapcsolattal tett vallomást a tárgyaláson, amelyet élénk közérdeklődés övezett a délkelet-ázsiai országban.

A thaiföldi törvényhozás 2005-ben fogadott el szigorú törvényt a béranyaságról, megtiltva külföldieknek a béranyafogadást. Az intézkedést a japán férfi és egy ausztrál házaspár esete nyomán fogadták el, utóbbiaknak ikreik születettek 2013 decemberében béranyától, de nem vették magukhoz a Down-kóros fiukat, csupán egészséges kislányukat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top