nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Baba
Gyereket vár a 11 évesen terméketlenné vált nő

Gyereket vár a 11 évesen terméketlenné vált nő

Gyermeket vár a tizenegy évesen menopauzán átesett nő, aki azt hitte, soha sem fog tudni gyermeket szülni.
Avatar
nlc
f Ajánlom

Amanda Lewis tizenegy évesen vált terméketlenné, akkor, amikor a legtöbb lány még el sem kezd menstruálni. Hormonháztartása teljesen felborult, pár hónap alatt nagyon meghízott, és a menopauzára jellemző tüneteket produkált a szervezete: hő- és hangulatingadozásai lettek. 

Az orvosok nem sok jóval kecsegtették. A méhe mindössze 2 mm-es maradt, peteérése nem volt, így nem sok esélyt adtak neki, hogy valaha képes lesz kihordani egy gyereket. Amanda azonban mégis úgy döntött, hogy megpróbálja párjával a lehetetlent. Termékenységfokozó kezeléseket kapott, közben pedig petesejtdonort kerestek.

Amikor eljött az idő, a párja spermiumával megtermékenyített donor petesejtet beültették Amanda méhébe. Már az első próbálkozás sikeresnek bizonyult, Amanda most már túl van terhessége első trimeszterén. 

Valószínűleg a szülés után újra át kell majd élnie a menopauza tüneteit, ugyanakkor nem vetette még el annak a lehetőségét sem, hogy hasonló módszerrel később egy második babát is vállalnak. Most pedig valóságos csodaként éli meg eddig lehetetlennek gondolt terhességét. 

(Forrás: Dailymail)

Megosztás Facebookon