Baba

10 ok, amiért remek dolog az anyaság

Az anyaság egyszerre nehéz, vicces, érdekes és letaglózó. Csoda, hogy kicsit beleőrülünk?

Az anyaság olyan érzelmi hullámvasút, amire nem lehet felkészülni, csak valahogy alkalmazkodni hozzá a szülés után. Gyakrabban hallani panaszkodást, mint örömködést az anyukáktól, ami nyilván nem azért van, mert olyan borzasztó lenne gyereket nevelni, hanem mert a jót ritkábban újságoljuk el másoknak, mint a nehézségeket. Ezért álljon itt tíz pontban, hogy például miért remek dolog az anyaság.

1. A frissen fürdött gyerek illata

Amikor kiveszed a kádból, és olyan finom fürdető- és samponillata van. Ebben az illatban benne van a gondoskodás, az anyai szeretet és a közös játék érzése is.

2. Nézni, ahogy tanul

Attól a pillanattól kezdve, hogy felemeli a fejét, vagy átfordul egyik oldaláról a másikra, egészen odáig, hogy egyedül megy kamaszkorában egy koncerte. Varázslatos, hogy milyen gyorsan fejlődik.

3. A gyerek nevetése

Annál nincs szebb, mint amikor a saját gyerekedet hallod gurgulázva nevetni. Akármekkora is legyen, a nevetése mindig megmelengeti a szívedet.

4. Gyerekkönyvek

Ahogy meséled az esti meséket, ráébredsz, milyen csodálatos a mesék világa, és elgyönyörködsz az illusztrációkban. A gyerekeknek szánt humor pedig téged is megnevettet a könyvekben.

anyaság gyereknevelés öröm

„Ha sötéten látod az életedet, menj el sétálni egy pici gyerekkel.” Képünk illusztráció

5. A fokozhatatlan cukiság

Nem nagyon van a világon cukibb lény, mint a saját gyereked. Főleg amíg nem lép tinikorba, el lehet olvadni rajta, annyira édes ahogy beszél, megy, szalad, ugrál, mosolyog, sír… bármit csinál.

6. Egy emberi lény nevelése

Ha belegondolsz, elég menő dolog, hogy felnevelsz egy embert, elvezeted kézen fogva a felnőttkorig, és útjára bocsátod.

7. A biztonságot jelented a gyereknek

Végtelen melegséggel tölt el, amikor meg tudod nyugtatni a gyermekedet, és látod, hogy számára te magad vagy a biztonság.

8. Látni, milyen különleges

Ha több gyereked van, még feltűnőbb, hogy milyen különleges kis egyéniség mindegyik. Lenyűgöző, ahogy kialakul a személyiségük a szemed előtt.

9. Örömet találsz a kis dolgokban

Ha sötéten látod az életedet, menj el sétálni egy pici gyerekkel. Anyaként láthatod egy gyerek szemén keresztül a világot, ami számára tele van örömmel.

10. A feltétel nélküli szeretet létezik

Amit mindig kerestél, de nem biztos, hogy megtaláltad a többi felnőtt emberrel. Az anyukák és gyerekeik közötti feltétel nélküli szeretet megingathatatlan, ha átéled, rájössz, milyen remek dolog anyának lenni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top