Baba

A kórházi folyosón szülte meg kisbabáját a vajúdó nő

Amikor az éjszaka közepén elfolyt a magzatvize, a kismama biztos volt benne, hogy hatodik gyermekét otthon szüli majd meg. Végül nem így lett, de nem sokon múlt.

Mindössze 25 perc. Attól a pillanattól kezdve, hogy Jes Hogannak elfolyt a magzatvize, neki és férjének mindössze ennyi időre volt szükségük ahhoz, hogy összekészüljenek, és a házuktól elérjenek az otthonukhoz legközelebbi kórházba. Szerencséjük is volt: hajnali háromkor alig-alig volt zavaró forgalom az utakon, így éppen időben érkeztek a kórházba.

kismama szülés folyosó

Kép forrása: Little Leapling Photography

„Négy nappal korábban egyszer már jártam a fájások miatt a kórházban” – idézi a ScaryMommy Jest, aki elárulta, mivel az első látogatáskor nem tágult megfelelően, az orvosa hazaküldte azzal, hogy figyelje a fájásokat. „Végül is Maxvell a hatodik gyerekem, az orvosom joggal feltételezte, hogy tudni fogom, mikor jött el az idő.”

Az idő végül négy nappal később, hajnali három órakor jött el. „Éreztem egy nagyon éles, elnyújtott fájást, majd nem sokra rá elfolyt a magzatvizem. Ekkor már biztos voltam benne, hogy nem érünk be a kórházba.” De Jes tévedett. Az utolsó pillanatban érkeztek a kórházba, ahol a kismama végül a folyosón szülte meg gyermekét.

kismama szülés folyosó

Kép forrása: Little Leapling Photography

Már ahogy beléptünk a sürgősségi osztály ajtaján, vetkőzni kezdtem, mert éreztem, hogy nyomok.  A folyosóra érve leküzdöttem magamról a nadrágomat, ekkor ért oda hozzánk az éjszakás nővér, aki egyik kezével a babám fejét fogta, a másikkal pedig engem tartott, hogy lefektessen a földre” – idézte fel a nem mindennapi szüléstörténetet Jes.

kismama szülés kórház folyosó

Kép forrása: Little Leapling Photography

A  nem mindennapi szülést Tammy Schmittnek, a Little Leapling Photography fotósának sikerült megörökítenie, aki Jes engedélyével a képeket a Facebook-oldalán is megosztotta. „Maxvell a hatodik gyerekünk. Az egyetlen fiú. Ő az, aki a legkisebb súllyal született, és a leggyorsabban is” – mondta Jes, majd hozzátette, bár kétségtelenül kalandos módon adott életet gyermekének, semmit sem csinálna másképp. Azt mondja, ez az élmény örökké megmarad majd benne.  

Még több képet ide kattintva nézhetsz

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top