Baba

Arzéntól mérgező ez a gyerekjáték, betiltották

Kivonták a játékot a forgalomból, mert a megengedett arzénmennyiség hétszeresét tartalmazza. Akár onkológiai jellegű problémák is felléphetnek ennek hatására.

Betiltottak egy népszerű játékot, mert életveszélyes volt. Az úgynevezett intelligens gyurma egyik fajtájáról kiderült, hogy hétszer annyi arzén van benne, mint a megengedett – számolt be a Tények.

Márpedig a gyurmát a gyerekek akár le is nyelhetik, és nagy mennyiségben arzénmérgezést okozhat. Ennek tüneteit nehéz felismerni, de könnyen kómához vagy akár halálhoz is vezethet. Az arzén veszélyes anyag, főleg ha nagy mennyiségben kerül a szervezetbe: a szívműködést, a keringést károsíthatja, de akár onkológiai jellegű problémákat is okozhat.

A játékot angliai piaci standokon lehetett megvenni, de akár Magyarországra is kerülhetett belőle, mert a külföldi internetes oldalakról bárki rendelhetett a gyerekének. A mérgező játék akkor jelenthet igazán veszélyt, ha a kicsik véletlenül már ettek a gyurmából.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top