Baba

Kisbaba született az Air France Párizs–New York járatán

Egy másodéves rezidens urológus segített világra egy egészséges kisfiút az Air France Párizs–New York járatán, miután az édesanyánál egy héttel korábban beindult a szülés.

A 27 éves dr. Sij Hemal épp egy pohár pezsgőre várt az Air France pár órával korábban felszállt, Párizsból New Yorkba tartó járatán, amikor az utaskísérő megkérdezte, van-e orvos a fedélzeten, mert a 41 éves, nigériai Toyin Ogundipe épp szülni készül.

Dr. Hemal, aki másodéves rezidens urológus a clevelandi Glickman-kórház urológiai és veseközpontjában, egyből a vajúdó nő segítségére sietett, és sikeresen világra segített egy kisfiút 10 ezer méter magasságban. A doktor a köldökzsinórt egy rögtönzött sebészeti szorító és egy cipőfűző segítségével szorította el.

Nagy szerencse volt az is, hogy az ifjú urológus véletlenül a francia gyermekorvos, Susan Shepherd mellett ült a gépen, aki asszisztált a szülésnél. A kisfiú a Jake nevet kapta.

Dr. Hemal épp egyik barátja háromnapos lakodalmáról tartott haza Újdelhiből, mielőtt kibontakozott a dráma. „Nagyon fáradt voltam a jet lagtől. Azt hittem, csak iszom egy italt, és elalszom. Mint kiderült, örülök, hogy nem ittam semmit” – mondta az orvos.

Mirror

Az édesanya négyéves kislányával utazott, amikor a 8 órás út felénél, a vártnál egy héttel korábban megindult nála a szülés. Ekkor épp Grönland felett jártak, a legközelebbi biztonságos repülőtér két órára lett volna az Azori-szigeteken, de az orvos javaslatára a pilóta folytatta az utat a New York-i JFK nemzetközi repülőtér felé.

Az asszonynak ekkor még csak 10 perces összehúzódásai voltak, majd egy óra múlva a fájások sűrűsödtek. „Ekkor már tudtuk, hogy a gépen fog megszületni” – mondta dr. Hemal, aki annak ellenére, hogy urológus szakorvos, korábban már hét csecsemőt segített világra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top