nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Baba
Magyarországon is visszahívják a szalmonellás babatejport

Magyarországon is visszahívják a szalmonellás babatejport

Hazánk is érintetté vált a szalmonellával szennyezett francia babatejpor globális visszahívásában.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Magyarországon is visszahívják a francia Lactalis cégcsoport craoni gyárában készült babatejporokat – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a honlapján.   

A gyártó egyes termékeinél korábban szalmonellaszennyezettség gyanúja vetődött fel, akkor egyes tételeket visszahívtak, ez azonban a Nébih korábbi tájékoztatása szerint Magyarországot nem érintette. A Lactalis most kiterjesztette a termékvisszahívást a craoni gyárban előállított valamennyi termékére, függetlenül a gyártás időpontjától és a terméktételtől, hangsúlyozva, hogy a kiterjesztés mellett nem egészségügyi okok miatt döntöttek. 

A babatejpor szalmonellaszennyezettségének gyanújáról december 4-én érkezett először tájékoztatás a RASFF (az EU gyorsriasztási ) rendszerében, amit 11-én riasztássá minősített az EU Bizottság.

A hatóság azóta figyelemmel kíséri a híreket, a felmerült kockázatról tájékoztatta a humán-egészségügyi hatóságot, és megkezdte a Magyarországra szállított termékek ellenőrzését. A pontos adatokról a lehető legrövidebb időn belül tájékoztatnak.

Megosztás Facebookon