Baba

Kisbabáknak szánt forrónadrág okozott botrányt

Egy vásárló hivatalos panaszt tett a csecsemőknek készült aprócska sort miatt.

0-3 hónapos babáknak szánt forrónadrágokat árusított a brit Primark. Egy vásárló egy bristoli áruházukban pillantotta meg az aprócska farmersortokat.

„Amikor megláttam, megálltam, és nem akartam hinni a szememnek. Ezek a pici forrónadrágok szándékosan szexualizálják a babákat, és ez undorító. Sokat hallani a hírekben mostanában arról, hogy gyerekeket és lányokat szexuálisan bántalmaznak, és az ilyen termékek, illetve a babák szexalizálása csak ront a helyzeten. A gyerekek ártatlanok, és meg is kell őrizni az ártatlanságukat” – magyarázta a 23 éves vásárló, aki hivatalos panaszt tett a Primarknál a ruhadarab miatt.

Miután a közösségi oldalakra felkerültek a sortot ábrázoló fotók, sokan felháborodtak és egyetértettek azzal, hogy helytelen ilyen holmit árusítani babáknak. Akadtak, akik szerint nem is elsősorban a szexualizálás miatt, hanem egyszerűen azért, mert a ruhadarab anyaga és szabása nem praktikus a csecsemők számára. Más vélemények szerint viszont nincs a kis farmersorttal semmi gond, és nem kell kapcsolatot keresni a gyermekruhák és a gyermekbántalmazás között.

A Primark a panasz nyomán beszüntette a szóban forgó ruhadarab árusítását. Szóvivőjük ugyanakkor a sajtónak úgy nyilatkozott, hogy a rövidnadrágot a babák életkorához illően tervezték, úgy, hogy az pelenkával is kényelmesen viselhető legyen. Hangsúlyozta, hogy a cég gyermekruhái megfelelnek a Brit Kereskedelmi Konzorcium által meghatározott irányelveknek.

Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top