Baba

Három év alatt három gyereket szült a 21 éves ausztrál anyuka

Bár még csak 21 éves, Jodie máris háromszoros édesanya, legkisebb gyermekét tavaly ősszel hozta világra, a várandósság 23. hetében. Az azóta eltelt időben a poklok poklát élte át.

Amikor Hudson tavaly világra jött, alig 30 centis volt, és mindössze 684 grammot nyomott. „A 23. hétre született, jóval korábban, mint vártuk. De, ami ennél is ijesztőbb, hogy csak pár napon múlt, hogy az orvosok nem vetélésként kezelték a szülést” – mesélte az ABC News amerikai hírcsatornának a kisfiú édesanyja, majd hozzátette, Ausztráliában azokért a koraszülött babákért, akik a terhesség 23. hete előtt születnek, nem kell küzdeniük az orvosoknak.

koraszülés

Kép forrása: ABC News

Jodie beszélt arról is, hogy nem Hudson az első gyereke, aki jóval a szülés kiírt időpontja előtt érkezett. „A harmadik szülés után alaposan megvizsgáltak, ekkor derült ki, hogy egy veleszületett méhrendellenességem van. Emiatt voltak a koraszüléseim” – mondja, majd elárulja, első gyermeke, Ariella a terhesség 33. hetében, míg kisfia Tobias 2016-ban a terhesség 25. hetében jött világra.

koraszülés

Kép forrása: ABC News

Mióta anya lettem, összesen 239 napot töltöttem kórházban, azon belül is a koraszülött intenzív osztályon. Senkinek sem kívánom. Szerencsére már Hudsont is hazavihettük, aki összesen 132 napot volt itt, de biztos vagyok benne, hogy az itt átélteket sosem fogom elfelejteni.

Jodie elárulta, bár már otthon van, legkisebb gyermeke továbbra is kapja az oxigént, illetve szondán keresztül táplálják, és ez így is marad legkésőbb egyéves koráig. „Sokkal több mindenen ment keresztül, mint sok felnőtt egy egész élet alatt, és még mindig nincs vége. Amikor a kórházban voltunk, az orvosok ötször készítettek fel minket arra, hogy Hudson meg fog halni. Ő azonban másképp gondolta. Küzdött, és egy pillanatig sem adta fel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top