Baba

Újszülött kislányt találtak a békéscsabai kórház babamentő inkubátorában

Egy egészséges újszülött kislányt hagyott valaki a békéscsabai kórház babamentő inkubátorában. A csöppséget Fruzsinának nevezték el az intézmény dolgozói.

Kedd délelőtt, nem sokkal 11 óra után jelzett a békéscsabai kórház babamentő inkubátora, hogy valaki egy újszülöttet helyezett el az életmentő berendezésben. A gyermekosztály dolgozói egyből felvitték kislányt az osztályra, ahol védőoltásokat és antibiotikumot kapott.

A kislány megfelelően fel volt öltöztetve, erőteljesen sírt és mozgott. Az állapota stabilnak mondható. 2900 grammal és 49 centiméterrel született

– mondta a Beolnak dr. Baji Sándor, a békéscsabai kórház gyermekosztályának vezető főorvosa. Egyelőre úgy fest, hogy a kicsi egészséges, igaz, a kellő vizsgálatok jelenleg is folyamatban vannak, többet pedig azért nem lehet mondani, mert a terhességről, az előzményekről nem tudnak semmit. 

A kislány ideiglenesen a békéscsabai kórház nevéből adódóan a Réthy vezetéknevet kapta, illetve a hagyományoknak megfelelően olyan keresztnevet, aminek névnapja közel van az adott naphoz, így lett Fruzsina.

Fruzsina a kilencedik újszülött, akit 2006-os üzembe állítása óta a csabai inkubátorban hagytak. A baba további sorsáról és arról, hogy hova kerül, a gyámügyi szakemberek döntenek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top