nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Baba
Ilyen változásra lenne szükség a terhesgondozásban

Ilyen változásra lenne szükség a terhesgondozásban

Arra már egész jól fel vagyunk készülve, hogy szülés után milyen hangulat ingadozások, esetleg depresszió jöhet, de a terhesség alatti mentális problémákról kevesebb szó esik.
K.G.
f Ajánlom

Egy új tanulmányban ezért a terhesség alatti mentális állapotot vizsgálták 545 várandós nővel. Míg a terhesség sokaknak életük legboldogabb időszaka, kiderült a King’s College tanulmányából, hogy négyből egy anya mentális problémákat tapasztal a várandósság alatt.

A kutatók egy pszichológiai kérdéssor segítségével derítették ki, hogy az elmúlt hónapban a várandós nők érezték-e reménytelennek az életet vagy hogy mennyire találtak örömet az apróságokban. A kérdésekre adott válaszok elemzéséből az derült ki, hogy a terhes nők 11 százaléka depresszióval, 15 százaléka szorongással, 2 százaléka étkezési zavarral és 2 százaléka kényszeres viselkedéssel küzd.

A kutatás vezetője, Louise Howard professzor véleménye szerint ez a tanulmány rávilágít, hogy a terhesgondozásban szerepet kellene kapjon a fizikai vizsgálatok mellett a mentális állapot követése is. Ugyanis a hormonális változások miatt több nőnél alakulnak ki mentális problémák terhesség alatt, mint azt eddig gondolták. Márpedig az anya mentális állapota befolyásolja a magzat méhen belüli fejlődését, úgyhogy itt az ideje, hogy jobban odafigyeljenek a szakemberek a terhes nők lelkére is.

Megosztás Facebookon