Baba

Évekre börtönbe kerül Geréb Ágnes

Másodfokon 2 év letöltendő szabadságvesztésre ítélte a bíróság Geréb Ágnest, illetve 10 évre eltiltotta őt a szülész-nőgyógyász-orvosi, valamint szülésznői foglalkozás gyakorlásától. A megismételt eljárás így ugyanazt az eredményt hozta, mint a 2012-es, első tárgyalássorozat.

Végül mégiscsak börtönbe kell vonulnia Geréb Ágnesnek, miután bűnösnek találta őt a bíróság két otthon született gyermek halálában. A tragikus esetek 2003-ban és 2007-ben történtek, de többszöri perújrafelvétel és megismételt eljárás miatt csak most került pont az ügy végére.

MTI Fotó: Bruzák Noémi

Legutóbb 2017 tavaszán ismételték meg a büntetőpert, első fokon a törvényszék megállapította, hogy szakértők szerint sem bizonyítható kétséget kizáróan, hogy az egyik csecsemő halálához Geréb Ágnes magatartása vezetett volna. Ennek fényében a megismételt eljárás végén a bíróság Geréb Ágnes büntetését két év felfüggesztett fogházra és nyolc év eltiltásra enyhítette.

Az ügyészség természetesen fellebbezett a döntés ellen, így jöhetett a megismételt eljárásban a másodfokú tárgyalás, amit kedden tartottak. A tárgyalás végén a Fővárosi Ítélőtábla Geréb Ágnest két év letöltendő szabadságvesztésre ítélte, és tíz évre eltiltotta hivatásától. 

A döntés jogerős, fellebbezésnek helye nincs.

A tárgyalás után Geréb Ágnes nyilatkozatot küldött az Indexnek, amelyben azt állítja, boszorkányüldözésről van szó.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top