nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Baba
15 héttel korábban született meg a baba

15 héttel korábban született meg a baba

Romantikus kikapcsolódásra utazott a fiatal brit pár november végén Olaszországba. Aztán az események nem várt fordulatot vettek.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Egy fiatal brit pár, Jordan Wilson és Ashley Challone romantikus kikapcsolódásra utazott Olaszországba. Az utat még azelőtt foglalták le, mielőtt kiderült, hogy a nő gyermeket vár. Ashley csak márciusra volt kiírva, így november 28-án még nyugodtan elutaztak.

A 27 éves kismama azonban egyik reggel a szállodában arra ébredt, hogy elfolyt a magzatvize. Felhívta szülésznőjét Nagy-Britanniában, aki azt tanácsolta, hogy azonnal menjenek be a legközelebbi kórházba. 

A trentói kórház orvosai gyógyszerek segítségével két napig tudták késleltetni a szülést. A kis Matilda december 3-án, a kiírt időponthoz képest 15 héttel korábban jött világra. A koraszülött-intenzívre került, ahol vérátömlesztést kapott és hetekig lélegeztetőgépre szorult. 

A baba azóta már sokat erősödött, nincs szüksége oxigénmaszkra sem. A család azonban egyelőre Olaszprszágban ragadt, ugyanis Matildát még nem lehet utaztatni.

A biztosításukból a szülők csak a szállásukat tudják kifizetni. Barátaik gyűjtést indítottak a számukra, hogy a többi felmerülő költségüket is fedezni tudják, eddig 1500 angol font, vagyis több mint félmillió forintnak megfelelő össze gyűlt össze a család számára.

A szülők nagyon hálásak az adományokért és az olasz kórház dolgozóinak is, amiért a nyelvi nehézségek ellenére is mindent megtesznek értük.

Az orvosok abban reménykednek, hogy a baba február elején már szállítható lesz, és a család visszatérhet hazájába.

Megosztás Facebookon