Baba

15 héttel korábban született meg a baba

Romantikus kikapcsolódásra utazott a fiatal brit pár november végén Olaszországba. Aztán az események nem várt fordulatot vettek.

Egy fiatal brit pár, Jordan Wilson és Ashley Challone romantikus kikapcsolódásra utazott Olaszországba. Az utat még azelőtt foglalták le, mielőtt kiderült, hogy a nő gyermeket vár. Ashley csak márciusra volt kiírva, így november 28-án még nyugodtan elutaztak.

A 27 éves kismama azonban egyik reggel a szállodában arra ébredt, hogy elfolyt a magzatvize. Felhívta szülésznőjét Nagy-Britanniában, aki azt tanácsolta, hogy azonnal menjenek be a legközelebbi kórházba. 

A trentói kórház orvosai gyógyszerek segítségével két napig tudták késleltetni a szülést. A kis Matilda december 3-án, a kiírt időponthoz képest 15 héttel korábban jött világra. A koraszülött-intenzívre került, ahol vérátömlesztést kapott és hetekig lélegeztetőgépre szorult. 

A baba azóta már sokat erősödött, nincs szüksége oxigénmaszkra sem. A család azonban egyelőre Olaszprszágban ragadt, ugyanis Matildát még nem lehet utaztatni.

A biztosításukból a szülők csak a szállásukat tudják kifizetni. Barátaik gyűjtést indítottak a számukra, hogy a többi felmerülő költségüket is fedezni tudják, eddig 1500 angol font, vagyis több mint félmillió forintnak megfelelő össze gyűlt össze a család számára.

A szülők nagyon hálásak az adományokért és az olasz kórház dolgozóinak is, amiért a nyelvi nehézségek ellenére is mindent megtesznek értük.

Az orvosok abban reménykednek, hogy a baba február elején már szállítható lesz, és a család visszatérhet hazájába.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top