Baba

Ezt kapod karácsonyra, ha újszülött babád van

A karácsony újszülöttel egy kicsit más, mint egyedül vagy akár nagyobb gyerekekkel. Az újszülött ugyanis magasról tojik rá – szó szerint –, hogy épp ünnep van.

Fogjuk fel úgy, hogy elhalmoz az újszülött babád egy csomó ajándékkal, még akkor is, ha az ajándékok között a kakis pelusok és lehányt pólók elég gyakran felbukkannak.

Mit kapsz anyaként egy újszülött babától karácsonyra?

1. A kiságy matracát átitatva pisivel

Nagyjából tizennégyszer cseréltél rajta aznap már pelenkát, de sikerült mégis úgy és annyit pisilnie, hogy az egész matracot moshatod ki. Hogy a túróba tud egy szivárgásmentes, szorosan záródó pelenkából kipisilni, az rejtély.

2. Szivárgó melleket

A baba megnyikkan, a melleid pedig máris készenlétben állnak és engedni kezdik az anyatejet. Rendszerint a legrosszabb pillanatban.

3. Hideg ételeket

Megmelegíted becsülettel az ebédedet, de pont akkor, amikor a szádhoz emelnéd az első falatot, felsír a babád. Mire visszajutsz az ételhez, már réges-régen kihűlt.

4. Hajnali négy órás riasztást

Jó reggelt, igaz, hogy még a legmélyebb sötét honol odakinn, de a babád már olyan tágra nyílt szemekkel pillázik rád hajnali négykor, mintha verőfényes reggel lenne.

5. Öt perc csendet

Az a csodálatos öt perc, ami bearanyozza a napodat.

6. Fel nem vett telefonokat

Semmi gond, majd visszahívod őket… az elkövetkező 5 évben valamikor.

7. Rengeteg szennyest

Az újszülöttnek ugyan pici teste van, de annál több ruhát tud összekoszolni. A legjobb barátoddá a mosógéped válik.

8. Családi tapogatást

Amikor az összes rég látott rokon meg akarja tapogatni a babát, benned pedig elkezd sikítozni az aggódó anya, hogy most fertőzik össze mindenféle halálos betegséggel.

9. Csodálatos nyöszörgéseket

Újszülöttként még nem nevezhető gügyögésnek a hang, amit kiad magából, de annyira cuki, ahogy nyöszörög, hogy meg kell zabálni.

10. Napi 5 kakis pelenkát

De mégis hogy keletkezik ennyi kaki egy ilyen pici emberben. Végül is, legalább biztos lehetsz benne, hogy eleget evett és ivott aznap is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top