Baba

25 éve lefagyasztott embriónak adott életet egy 26 éves amerikai nő

„Elképesztő belegondolni, hogy a lányom és én akár legjobb barátnők is lehettünk volna” – mondja az újdonsült édesanya, Tina.

Emma Wren Gibson november 25-én született, teljesen egészségesen. Első ránézésre nem is látszik rajta, hogy mennyire különleges kislány, pedig az! Emma ugyanis egy olyan embrióból született, amelyet 1992. október 12-én fagyasztottak le, méghozzá a vér szerinti szülei kérésére.

Az életképes embrió azóta várt a sorára, csakhogy a szülei végül lemondtak róla, így az amerikai National Embryo Donation Centerhez került. Egy olyan intézményhez, ahol az Emmáéhoz hasonló életképes, ámde feleslegesnek bizonyult embriókat gyermekre váró, meddő szülőknek adományozzák.

baba, embrió

Kép forrása: The Huffington Post

A beültetésre március 13-án került sor, akkor Tina azt nyilatkozta a CNN-nek, nehéz elhinnie, hogy a lánya igazából a legjobb barátnője is lehetett volna, ha röviddel azután, hogy megfogant, megszületik. Hozzátette, bár megtisztelőnek tartja, hogy egy a világ egyik legrégebben lefagyasztott embrióját hordja, nem gondol a rekordra. „Csak gyereket szeretnénk a férjemmel. A rekord igazából másodlagos.”

Tina nyilatkozott röviddel a szülés után is. Ekkor azt mondta, büszke kislányára, aki annak ellenére tökéletes, hogy ilyen sok időt töltött lefagyasztva, a sorsára várva.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top