Baba

Kiderült, ezért halt meg a hármas ikres anyuka a szülés után

A Debreceni Egyetem hivatalosan is tudatta, mi okozta a hármas ikres anyuka halálát. Az ikrek jelenleg az újszülött osztályon vannak, egészségesek. Az eset a klinika dolgozóit is mélyen megrendítette.

A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika közleményben tudatta, mi okozta annak a 32 éves hajdúszoboszlói édesanyának a halálát, aki azt követően hunyt el, hogy december 15-én egészséges hármas ikreknek adott életet – számolt be a cívishír.hu.

A lombikeljárásban hármas ikerterhességgel fogant hajdúszoboszlói kismama veszélyeztetett terhesség miatt a 26. héttől feküdt benn klinikánkon. A 32. hétre súlyosbodó anyai betegség miatt orvosai császármetszést indítottak nála december 15-én. Mindhárom magzat (két lány és egy fiú) jó állapotban született, 1300 és 1600 gramm közötti súllyal

– olvasható a közleményben, amelyből az is kiderült, hogy az édesanyát a szülést követően a HELLP-szindróma súlyos vérzéses szövődményével, véralvadási zavarral kezelték. Állapotát átmenetileg sikerült stabilizálni a szülőszobai műtőben, majd néhány órával később nehézlégzéses és mellkasi tünetekkel járó hirtelen rosszullét állt be a keringés leállásával. A Klinikai Központ munkatársai azonnal megkezdték az újraélesztését. Keringését átmenetileg sikerült újraindítani, de a további 50 perces komplex szakszerű ellátás ellenére elvesztették. Az újraélesztést végző klinikai szakemberek több órán keresztül küzdöttek a kismama életéért, de hiába.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top