Baba

307 rohama volt egy nap alatt a kisfiúnak

Szívszaggató videót osztott meg az édesapja a genetikai rendellenességekkel született kisfiúról.

Az orvosk sem tudják megmondani, mit tartogat a jövő a két ritka genetikai rendellenességgel született kisfiú, Corey Alway számára. A most 3 éves fiúcska hét hónapra született, betegsége miatt pedig folyamatosan ki van téve az epilepsziás rohamok és az agyvérzés kockázatának.

A legrosszabb napokon a csöppségnek több száz rohama van, előfordult, hogy egy nap alatt 307 roham jelentkezett nála. Ezek után öt hónapot töltött kórházban.

Édesapja szívszaggató videót tett közzé az interneten a kisfiú egyik rohamáról.

A Corey-hoz hasonló betegségben szenvedő gyerekek általában nem élnek 8 éves koruknál tovább. A szülőknek azt tanácsolták az orvosok, gyűjtsenek minél több szép, közös emléket a gyermekükkel.

A kisfiú hajlamos a sérvre, látásproblémái vannak, egyéves kora óta az epilepszia miatt megállt a növésben, és két hónappal ezelőttig nem is hallott rendesen. Amióta hallókészüléket kapott, végre elkezdett beszélni.

Corey-t az ideje nagy részében az édesanyja gondozza, aki emiatt főiskolai tanári állását is otthagyta. Néhány hetenként van csak lehetősége pihenni, amikor a kisfiú pár napot egy gyermekhospice-házban tölt.

A család olykor pokoli pillanatokat él át, de vannak jobb napjaik is. Minden lépés, ami egy egészséges gyermeknél apróságnak tűnik, Corey esetében hatalmas fejlődést jelent. 

„Ez egy másfajta út. Nem az az út, amire számítottunk, de ez a mi utunk, és a legjobbat hozzuk ki belőle” – mondja az édesanya.

metro.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top