Baba

Hamarosan lehúzhatjuk a vécén a terhességi teszteket

A megoldás elvileg nemcsak környezetbarát, de azért is jó, mert sokkal privátabbá teszi a nők számára terhességük kezelését.

Attól függetlenül, milyen eredményre számít az ember, kellemetlen helyzetet jelent a terhességi teszt rejtegetése. A kukákban zsebkendőhalmok alá dugdossák a nők, vagy idegesen tuszkolják kis táskáikba és farzsebeikbe, ahogy azt már egy rakás film klisés jelenetében is láthattuk.

A jövőre ígért „eldobható” terhességi teszt alapjaiban változtatja meg az egészet, hiszen a bizonyítékot jelentő kis tárgyat egyszerűen lehúzhatjuk a vécén. Mármint ezzel akár eddig is próbálkozhattunk volna, de ez a lebomló anyagból készült (ilyen módon tehát környezetbarát) termék kimondottan alkalmas erre.

A Lia névre keresztelt teszt a legtöbb otthoni terhességi teszthez hasonlóan 99%-ig megbízható, ugyanúgy vizeletmintából szűri ki a terhességet, de fontos különbség, hogy a fenntarthatóság jegyében olcsóbb, környezetbarát anyagból készült. A legjelentősebb erénye pedig, hogy teret ad a nőknek, hogy privátabban kezeljék terhességüket ahelyett, hogy el kéne rejteniük a „terhelő bizonyítékot”.

A tesztet állítólag 2018 közepén dobják piacra, az ára körülbelül 9 és 22 dollár között mozog majd.

 

Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top