Baba

Temetése előtt mozdult meg a halottá nyilvánított baba

Két orvos is halottnak nyilvánított egy kisbabát Indiában. Tévesnek bizonyult megállapításuk miatt eljárás indult ellenük, állásukat is elvesztették.

Különös eset borzolja az idegeket Indiában, ahol a napokban kirúgtak állásából két orvost is, akik halottnak nyilvánítottak egy újszülöttet. A halottnak tűnő kisded ikertestvére valóban halva született, így a másodszülöttre már nem is fordítottak kellő figyelmet a doktorok, őt is halottnak könyvelték el. Tévedésük akkor vált nyilvánvalóvá, amikor a temetésre szállított babák egyike megmozdult a parányi hullazsákban.

A BBC beszámolója szerint a Delphiben található Max magánkórházban történt eset hatalmas felháborodást váltott ki a közvéleményben. Többek között azért, mert nem ez az első eset, hogy a magánkórházak magas díjszabásuk ellenére mégsem nyújtanak megbízható szolgáltatást.

A téves halottá nyilvánítás miatt felelősségre vont két orvost a kórház elbocsátotta, az eset miatt a hatóságok nyomozást indítottak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top