Baba

10 dolog, amit soha többé nem találsz, amikor anya leszel

Az anyaság mindent megváltoztat, hiába készülsz fel rá, vannak olyan meglepetések, amiket egyetlen könyv sem említ. Például az, hogy ezeket a kicsi, de létfontosságú dolgokat nem találod meg többé.

1. Egészséges étel, amit hajlandó megenni a gyereked
Eljuthatsz odáig is, hogy végén már inkább azt mondod magadnak, hogy végül is, a ketchup az majdnem zöldség.

2. Idő zuhanyzásra
Amíg pici a gyerek, addig azért, amikor már mászni kezd, akkor azért, ha meg már szalad, akkor végképp nem lehet tőle egy nyugodtat zuhanyozni. Öreg éjszaka lenne rá időd, de akkor meg kinek van kedve az ágy helyett a kádba mászni.

3. Bármi, ami jó rád
Egyetlen ruhaméret jó közvetlen szülés után: ami elég elasztikus ahhoz, hogy bármlyen formát felvegyen.

4. Idő magadra
Énidő? Mi is volt az? Valaha éreztél unalmat? Nem nagyon emlékszel rá.

5. Olyan ember, akinek nincs véleménye mindenről, amit csinálsz
Az emberek az anyaságot úgy veszik, mintha közérdek lenne, és ha gyereket nevelsz, akkor gyorsan meg kell mondaniuk, miért csinálod rosszul. Hatalmas segítség, tényleg.

6. A szándék, hogy elhagyd a lakást
Túl sok erőfeszítésbe telik, mire mindenkin nadrág, pulcsi, cipő lesz, kinek van arra energiája, hogy egy félórás sétáért másfél órát készülődjön.

7. Testrészek, amik feszesek
Megereszkedett mellek, felpuhult has, kinyúlt bőr: mind részei a terhesség utáni időszaknak. Úgy érzed magad, mint akinek zselével töltötték fel a testét.

8. Meleg étel
Ugrálsz és szaladsz a gyerek, no meg a háztartás után, nem nagyon van szükséged edzésre, cserébe nincs összefüggő tíz perced sem, hogy leülj és nyugodtan megedd az ebédet. Talán majd, ha alszik. Ha alszik egyáltalán.

9. Hely a telefonodon, mert mindent elfoglalnak a képek
Egy nap ki fogod nyomtatni ezeket a fotókat. Csak nem pont ma. De lehet, hogy soha, ha őszinte akarsz lenni magaddal.

10. Pénz
A pénz a gyerek születésétől kezdve varázslatos módon eltűnik. Egyik pillanatban azt hiszed, hogy van, mert megjött a fizetés, a következőben pedig megdöbbenve látod, hogy egy fillér sincs belőle.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top