nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Baba
Sokat szenved Benett, az ország egyetlen Horn-szindrómás babája

Sokat szenved Benett, az ország egyetlen Horn-szindrómás babája

Ritka genetikai betegség miatt nem képes magától mozogni Benett, a másfél éves baba, aki naponta kap injekciókat, hogy kicsit könnyebb legyen az élete.
BorsOnline
f Ajánlom

Benett másfél éve született, és az, hogy idáig eljutott a fejlődésben, szinte a csodával határos. A kisfiút egy rendkívül ritka genetikai betegség támadja, az országban ő az egyetlen Horn-szindrómás, míg az egész világon csak 20 további eset ismert – írja a Bors.

A Horn-szindróma csontosodási és izomproblémákkal is jár, a kisfiú izmai annyira gyengék, hogy egyedül semmilyen mozdulatra sem képes, három hónapos koráig még az arcizmait sem tudta mozgatni.

Benett jelenleg egy Amerikából rendelt, spe­ciális injek­ciókúrát kap, amelyre valószínűleg az élete végéig szüksége lesz. A kezelések és a vizsgálatok miatt a fejér megyei Kislángon élő családnak folyamatosan Budapestre kell utaznia, ami a drága injekciókkal együtt teljesen kimeríti a családi kasszát. Benett gyógyulását elősegíthetné egy németországi műtét, aminek háromezer eurós díjára már elkezdett gyűjteni a család.

Megosztás Facebookon