nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Baba
Az anya azt hitte, csak jó a teje, pedig súlyos beteg a 10 hónaposan 28 kilósra hízott csecsemő

Az anya azt hitte, csak jó a teje, pedig súlyos beteg a 10 hónaposan 28 kilósra hízott csecsemő

A mexikói kisfiú többet nyom, mint 3 évvel idősebb bátyja. Lehet, hogy egy kielégíthetetlen étvággyal járó genetikai rendellenességgel született, vagy az anya terhesség alatti étrendje nem volt megfelelő.
NLCafé
f Ajánlom

Egy édesanya azt hitte, hogy kisfia azért hízott olyan súlyúra, mint három évvel idősebb bátyja, mert neki zsíros és tápláló a teje. Ám könnyen lehet, hogy a Luis Manuel Gonzales névre hallgató gyerek Prader–Willi-szindrómában szenved. Ez egy olyan genetikai rendellenesség, amely kielégíthetetlen étvággyal és gyenge izomtónussal jár.

A mexikói kisfiú 3,6 kilogrammal jött világra, nagyjából annyival, mint a három évvel idősebb bátyja, Mario. Tíz hónapos korára viszont 28 kilósra nőtt, többet nyom, mint a testvére.

Miután a Tecomanban élő család megtudta, valójában mi okozza gyerekük extrém súlygyarapodását, adománygyűjtésbe kezdtek. A szülők ugyanis együtt alig 54 ezer forintnak megfelelő összeget keresnek, így nem tudják finanszírozni a kezelést. Egy gyermekorvos szerint a fiúnak hormoninjekciókra van szüksége, ennek viszont darabja 150 ezer forintba kerül.

Most hetente akár négyszer is kórházba mennek, hogy vért vegyenek a gyerektől. Ez sem könnyű, az apja azt mondta, már nézni is szenvedés, ahogy a karján lévő hurkák között vénát keresnek a nővérek. A gyerek amúgy boldognak tűnik, viszont a súlya miatt nem tud járni vagy kúszni-mászni, csak egyenesen ülni.

Silvia Orozco, a táplálkozásra szakosodott sebész szerint az is lehetséges, hogy nem Prader–Willi-szindrómában szenved a fiú, hanem a terhesség alatt az édesanyja étrendjéből létfontosságú tápanyagok hiányoztak. Ez okozhatta, hogy Luis Manuel anyagcseréje nem megfelelő.

Most a szövettan eredményére várnak, és ha beigazolódik a feltevés, akkor hormoninjekciókkal próbálnak segíteni az állapotán.

(Metro)

Megosztás Facebookon