Baba

Néha legszívesebben felrúgnám a házasságomat, de ezért nem teszem

Whitney Flemming 22 éve van együtt a férjével. Kendőzetlen őszinteséggel leírta, hogy milyen sokszor eszébe jut, hogy beadja a válást, ám valami mindig megállítja.

„Néha fel akarom adni a házasságomat. Néha szeretném felrúgni a biztonságot, emlékeket és a 22 éve tartó párkapcsolatot. Néha el akarom hagyni azt a férfit, aki túl könnyen felkapja a vizet, aki gyakran nem úgy látja a világot, ahogy én, vagy felhajtva hagyja a vécéülőkét. Néha szeretnék egy egyszerűbb életet konfliktusok, kötelességek és kompromisszumok nélkül.

Mert néha a házasság túl nehéz.

A fotón látható mosolygós nő nem ugyanaz az ember már 44 évesen, mint amikor találkozott ezzel a férfival 22 évesen. Megkeményedett és megtört kicsit. Sokkal együttérzőbb lett azokkal, akik szenvednek, mert átélt már sok mindent. Mégis, néha épp azokkal szemben feledkezik el az empátiáról, akik a legközelebb állnak hozzá. Mások igényeit a sajátja elé helyezi, mert ezt teszi minden anya, bár néha azért lázad.

Néha fel akarom adni, de valami mindig megállít. Az igaz, hogy van három fiatal arcocska, akik a családi vacsoráknál visszanéznek rám. Lehet, hogy nehezebb lenne az élet velük a férjem nélkül. Lehet, hogy az is visszatart, hogy bonyolult lenne szétválasztani az életünket, annyira összefonódott már. Nem lenne szokatlan, ha elválnánk. A szemem előtt mentek szét párok árulás, tragédiák miatt, és láttam, ahogy lassan elhaltak házasságok, mert a két ember másfelé fejlődött.

Amikor felmerül bennem, hogy feladom, megnézem a képeket magunkról.

Látom a nevetőráncokat az arcunkon, amiket a rengeteg jó emlék hagyott maga után. Minden mosoly eszembe juttatja, hogyan éltük túl a vetélések és a meddőség fájdalmát úgy, hogy egymásba kapaszkodtunk. Nézem magunkat, ahogy megérintjük egymást, amiről eszembe jut, régen mennyire elállt még a lélegzetem is attól, hogy megfogta a kezem. Belenézek a férjem szemébe, és látom, hogy még mindig ő a legtisztességesebb ember, akit ismerek.

Néha nehéz a házasság, nehezebb, mint kellene. Lehet, hogy az lenne a logikus lépés, hogy elváljunk. De ez nem ma történik meg. Mert lehet, hogy épp nehéz és kimerítő időszakot élünk a házasságunkban, de ezeken a képeken mindig látom, hogy miért lettem szerelmes ebbe a férfiba. Úgyhogy amikor fel akarom adni, akkor az jut eszembe, hogy holnap reggelre jobb lesz. És mindig így is van. Remélem, mindig így is lesz.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top