Baba

5 hazugság, amiben még hittem az első gyermekem születése után

Az első pár hét és hónap talán a legnehezebb szülés után. Mind tudjuk, hogy mennyire kimerítő, az anyukák kifelé mégis inkább úgy mutatják, mintha csupa rózsaszín felhőben élnének ebben az időszakban.

Persze, cuki a baba, nyilván hatalmas boldogság, hogy megszületik és feledhetetlen, ahogy szuszog a mellkasunkon, de simán lehet, hogy valaki a szép pillanatok mellett élete legsötétebb időszakaként éli meg az első heteket. Többek között azért is, mert a következő 5 hazug gondolatot elhisszük.

1. „Soha többé nem fogok aludni.”

Teljesen lehetetlennek tűnt, amikor újszülött volt az első lányom, hogy valaha át fogja aludni az éjszakát. Most már biztosan mondhatom, hogy mindenki megnyugodhat, eljön az az idő is, amikor hagy aludni a gyerek. Lehet, hogy pár évig is eltart, ha nincs szerencséd, de nem maradsz kialvatlanul életed hátralévő részében.

2. „Soha többé nem utazhatok és szórakozhatok.”

Anya is emberből van, és szüksége van arra, hogy néha kimozduljon, felnőttek között legyen, világot lásson. Ez az idő is eljön, csak meg kell várni türelmesen, míg elég nagy lesz a babád hozzá, hogy rábízd másra.

3. „Tönkrement a testem.”

Szülés után könnyen láthatod magad a tükörben fonnyadt krumpliformának, az arcodon a hormonoktól piros foltok lehetnek, és még az üléssel is problémáid akadhatnak. Olyan érzés, mintha pillanatokon belül darabokra hullana a tested, ha kicsit nem figyelsz oda. A fantasztikus ebben az, hogy minden a helyére kerül, csak időt kell adni a testednek, hogy regenerálódjon. Lehet, hogy nem lesz pont ugyanolyan, mint szülés előtt, de megközelíti majd azt az állapotot.

4. „Soha többé nem lehetek a férjemmel kettesben.”

A babák már csak ilyenek, átveszik az uralmat a hálószoba fölött is. De csak átmenetileg. Persze vannak olyan rémtörténetek, amikben még iskolás korában is a szülőkkel alszik minden éjjel a gyerek, de rajtad is múlik, hogy ez ne így legyen. Mindenesetre érettségizni már tuti nem a szülői ágyból megy majd.

5. „Soha többé nem öltözhetek fel rendesen.”

A folyton foltos pólók, amiket ha nem a gyerek hányt le, akkor a saját tejünk áztat el. Meg a jó kis tapinacik, amiket számolatlanul szerzünk be, mert egyedül az kényelmes. Úgy érezheted, hogy soha többé nem tudsz majd felöltözni normálisan, de türelem, hónapok kérdése és ugyanolyan csinosan léphetsz utcára, mint régen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top