Baba

Ennél a videónál semmi sem mutatja be jobban, mi történik a női testben a szülés alatt

Ha a videó végére izzadni kezd a tenyered, és már-már fájdalmakat érzel, ne csodálkozz! Kevés ennyire hatásos kisfilmet láttunk eddig!

Az, hogy ez a most következő videó realisztikus, nem kifejezés! Mi gyakorlatilag még egy olyan felvételt sem láttunk, amely ennyire közérthetően, mégis látványosan mutatja meg, mi minden zajlik egy nő testében a szülés során. És most itt ez a kisfilm, amelyet Liz Chalmer készített és töltött a Facebookra, egy új-zélandi instruktor, aki saját, seattle-i szülészetén dolgozik.

szülés, videó

Kép forrása: Youtube

Liz elismeri, hogy vannak kismamák, akik semmit, de tényleg semmit nem szeretnének tudni a szülésről, a fájásokról és összehúzódásokról, egészen addig, míg át nem élik. Ő nem is nekik szeretne segíteni a videójával, hanem azoknak, akiket megnyugtat az, ha pontosan tudják, mi zajlik épp a testükben. Mert hogy ilyen kismamák is vannak, méghozzá szép számmal.

A videón egyébként, amely közzététele óta vírusszerűen terjed a neten, egy lufi szimbolizálja a női méhet, és egy pingponglabda a megszületni készülő babát. Liz elárulta, nem gondolta volna, hogy a kis bemutatója ennyire népszerű lesz majd, ennek ellenére nagyon örül neki, hogy ezzel is hozzájárulhat ahhoz, hogy a kismamák nyugodtabban, de mindenképp felkészültebben várják a szülést és gyermekük érkezését.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top