Baba

7 év próbálkozás után lett gyerekük, mert kidobták a parfümöt

A brit pár minden megpróbált, négy eredménytelen lombikprogramban vettek részt, de a gyermekáldást végül valószínűleg az életmódjuk változtatásának köszönhetik.

Hét év sikertelen próbálkozást követően született egy házaspárnak gyereke, miután egy termékenységi szakértő egyszerű, de hatásos tanácsokkal látta el a szülőket.

A Greater Manchesterben élő 38 éves cégtulajdonos, Nicola Szymanowski és 39 éves férje, Mark négy év alatt mintegy 20 ezer fontot (nagyjából hétmillió forintot) költött mesterséges megtermékenyítésre.

Amellett, hogy a beavatkozások sikertelenek voltak, fizikailag és lelkileg is megterhelték őket. Nicola négy eredménytelen lombikprogramban vett részt, és két vetélése volt. A pár kezdte feladni a reményt, mikor egy szakértő azt tanácsolta nekik, hogy változtassanak az életmódjukon.

Az orvos azt mondta Marknak, hogy hagyjon fel a reggeli bokszedzésekkel, mert a kimerítő edzés hatására a szervezetében endorfin szabadul fel – az izmok helyreállítása miatt –, ez pedig csökkentheti a fogantatás esélyeit.

A nőnek azt tanácsolta, hogy ne használjon parfümöt, mert a benne lévő vegyszerek bekerülhetnek a véráramába. Ezenkívül elhagyták az alkoholt, a koffeint és a finomított cukrokat az étrendjükből, és átálltak a szénhidrátszegény diétára.

A házaspár megfogadta a szakértő javaslatait, és egy sikeres mesterséges megtermékenyítés után 2017 májusában megszületett a kisfiuk, Charlie.

(via Daily Mail)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top