Baba

Szívszorító! Unokájának hiszi a játékbabát egy demens nagyi

Miután az asszony idősek otthonába költözött, alig látták mosolyogni. Aztán az egyik lánya egy játékbabával lepte meg.

A 94 éves Jessie Ball demenciában szenved. Az asszony júniusban költözött be egy birminghami idősek otthonába, mivel a betegsége olyan mértéket öltött, ami már a biztonságát is veszélyeztette.

Az idős hölgy nagyon nehezen viselte a változást, alig mosolygott, és folyton azt kérdezgette, hogy mikor mehet haza. Mindez nagyon elkeserítette a lányait, akárhányszor meglátogatták édesanyjukat.

Az egyik lánya, Carol aztán egy nap egy játék babával lepte meg Jessie-t. Az asszony azóta ezt hiszi, hogy a baba az unokája, és boldogan szeretgeti, dajkálja. A mosoly is visszatért az arcára.

A másik lánya, Sandra elmondta, korábban is hallott már arról, hogy demens pácienseknél játék babákat használtak, de nem gondolta volna, hogy a módszer az édesanyjánál is működhet.

„Minden alkalommal, amikor bemegyek meglátogatni, a baba vele van. Tegnap este a karjaiban ringatta” – mesélte Sandra, aki a fenti videót is készítette Jessie-ről, amint énekel a babának.

Az idős asszony a demencia miatt már nem tudja, hogy Carol és Sandra a lányai, ám azzal tisztában van, hogy van családja, és nagyon szeret nekik beszélni az unokájának hitt babáról.

A babát egyébként az otthon más lakói is szeretik dajkálni, akik közül sokan szintén demenciásak – őket is megnyugtatja.

Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top