Baba

Egymást ölelve menekült meg a haláltól az ikerpár

50 százalék volt a valószínűsége, hogy az ikerpár nem születik meg élve.

Egy brit kismama, Vicky Plowright tízhetes terhes volt, amikor kiderült, hogy úgynevezett mono-mono ikreket vár, vagyis gyermekei közös magzatburokban, közös méhlepénnyel fejlődnek. A kismamát arra figyelmeztették, hogy az ikrek köldökzsinórjai összegubancolódhatnak, elzárva az oxigénellátást, ami a babák halálát okozhatja. Erre pedig 50 százalék az esély.

A kismama érthető módon kétségbeesett, és úgy érezte, bármelyik pillanatban elveszítheti babáit. Két héttel később azonban minden megváltozott.

Az asszony a párjával felkeresett egy specialistát, aki ultrahangos vizsgálatot végzett. Kiderült, hogy az ikrek olyan pozícióba helyezkedtek odabenn, mely megmenti mindkettejük életét. Gyakorlatilag összeölelkeztek, meggátolva, hogy a köldökzsinórok összetekeredjenek.  

A 13. héten az egyik iker köldökzsinórja áthúzódott a másikuk testén, még közelebb hozva egymáshoz a két babát és tovább csökkentve a csomó kialakulásának kockázatát. 

A 32. héten az orvosok császármetszést javasoltak. 2015. december 22-én világra segítetették az ikerpárt, Theót és Reubent.

A kicsik ma már 22 hónaposak, egészségesek és nagyon közel állnak egymáshoz. Édesanyjuk úgy véli, az, hogy ennyire közel és kis helyen fejlődtek az anyaméhben, egy életre különleges kapcsot kozott létre kettejük közül.

Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top