Baba

Ütötte, rúgta csecsemőjét egy román állampolgárságú nő, nálunk helyezték előzetesbe

A román állampolgárságú anya a Békés megyei Medgyesegyházán végzett idénymunkát, itt tartózkodása alatt vele volt 15 hónapos gyereke is. A csecsemőt brutálisan bántalmazta, ezért a nőt Magyarországon előzetes letartóztatásba helyezték.

Harminc napra elrendelte a Békéscsabai Járásbíróság egy román állampolgár előzetes letartóztatását. A 18 éves nőt azzal gyanúsítják, hogy többször bántalmazta 15 hónapos gyermekét – tájékoztatta a Békés Megyei Főügyészség az MTI-t.

A közlemény szerint a nő idénymunkát végzett a Békés megyei Medgyesegyházán, ahol idén októbertől több alkalommal ököllel ütötte, rúgta, valamint a földre dobta a kizárólag az ő nevelése alatt álló kislányát. A fiatal nő a gyermek testi ápolását elhanyagolta, a kislányt ismeretlen eredetű égési sérüléseivel nem vitte orvoshoz.

A nőt védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés és kiskorú veszélyeztetésének bűntettével gyanúsítják. A kényszerintézkedés kezdeményezésére egyrészt a szökés, elrejtőzés veszélye miatt volt szükség, másrészt tartani lehetett attól, hogy a gyanúsított a szabadlábra kerülése esetén a tanúk befolyásolásával megnehezítené a bizonyítást, illetőleg a bűnismétlés veszélye is fennáll.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top