Baba

Erre tanítja törpenövésű kisfiát az anya

Az anya tudatosítani akarja kisfiában, hogy bármit elérhet az életben.

Egy ausztrál kisfiú, Floyd-Henry Morley az achondroplasia nevű fejlődési rendellenességgel, vagyis a törpenövés egyik leggyakoribb formájával született. A 4 éves kissrác jövőre kezdi az iskolai előkészítőt. Édesanyja, Jade azt mondja, Floyd-Henry igazán intelligens, kedves, humoros és ravasz kisfiú, emellett nagyon szociális, nem félti attól, hogy ne tudna majd beilleszkedni a közösségbe. Tart azonban attól, hogy a gyerekek között lesznek majd olyanok is, akik törpenövése miatt nehezen fogadják  el a fiát. 

„Azt mondogatom Floydynak, legyen kedves, még azokkal is, akik bántják.”

Jade rendszeresen jár kisfiával egy törpenövésű emberekkel foglalkozó szervezet eseményeire. Azt vallja, és kisfiának azt tanítja, hogy ő is ugyanolyan ember, mint bárki más, csupán alacsonyabb, ettől azonban bármit elérhet az életben. A törpenövésű emberek gyakran sokkal rugalmasabbak és rengetegen közülük rendkívül sikeresek.

Henry-Floydnak két kistestvére is van, a kétéves ikerpár, Harrison  és Cleo, akik egyben a legjobb barátai is.

„Floydy különösképp védi Cleót, ők pedig mindketten vigyáznak rá. Vannak nehéz, szép és őrült napjaink, de még mindig talpon vagyunk” – mesélte családjáról Jade Morley.

Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top