Baba

Ezek a fotók tökéletesen bemutatják az anyaságot cukormáz nélkül

A beállított fotók nagyon szépek, de néha erőltetettnek tűnnek. Főleg azoknak, akik tisztában vannak vele, hogy gyerekkel az élet minden, csak nem rózsaszín cukormázba mártott habostorta.

Elaine Baca profi fotós épp ezért azt tűzte ki céljául, hogy az általa lőtt család fotókon megmutatja az anyaság igazi arcát. Elmondása szerint inkább dokumentumokat készít, mint sima fotókat, azt szeretné megmutatni képeivel, hogy milyen egy család erőltetett mosolyok, előkészített pillanatok nélkül, a valóságban.

A mindennapi anyaságot örökíti meg, a káosztól kezdve a kedves, őszinte és megható pillanatokig. Ezek a fotók mind arról szólnak, hogy pózolás, fények beállítása és utasítások nélkül hogyan él a család. A fotósnak nincs egyszerű dolga, a fotózások jóval hosszabbak, mintha hagyományos portékat készítene, mert ki kell várnia, míg spontán kialakul anya, apa és gyermekei között a megfelelő szituáció, amit lefotózhat.

A családok meghívnak a világukba egy napra, hogy lefotózzam életük mindennapi pillanatait. Azokat a pillanatokat, amiket nem akarnak elfelejteni, mint az ölelések reggeli előtt vagy ahogy a hároméves gyerekük magától felöltözik. Mindegyik történet egyedi és megismételhetetlen, ezért olyan izgalmas számomra ez a munka.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top