Baba

Nagyon erős fotók egy gyermek elvesztéséről

Susana Butterworth kisfia halva születése után döntött úgy, hogy megtöri a csendet, és megmutatja, milyen érzés elveszteni egy gyermeket.

Az anyuka fotósként dolgozik, így egyértelmű volt számára, hogy képeken ábrázolja a fájdalmat és ürességet, amit a gyermeke halála jelentett neki. A trauma, amit átélt, leírhatatlan, de a fotóin sikerült megjelenítenie az érzéseit.

Susana az első gyermekét várta, amikor a 18. héten kiderült, hogy a magzat genetikai rendellenességben szenved. A 36. héten végül meg kellett szülnie halott gyermekét.

Annyira magányosnak éreztem magam. Az emberek nem akartak beszélni a veszteségemről, mert nem akarták, hogy sírjak. Pedig igazából valószínűleg épp ez lett volna számomra gyógyító hatású akkor.

Végül úgy döntött, megcsinálja az Empty Photo Projectet, amiben olyan szülőket fotózott, akik elvesztették a gyereküket. Mindegyik képhez olyan helyszínt választott, ami az adott szülő történetéhez szorosan hozzátartozik. A fotós reméli, hogy a fotósorozat segíti a párbeszédet az emberek között a gyermek elvesztése körül.

Szeretném, ha az emberek rájönnének, hogy egy gyermek elvesztése bárkivel megtörténhet, és beszélni kell róla. Az anyáknak és apáknak nem kellene magányt átélniük egy ilyen törékeny időszakban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top