Baba

Ha a feleséged betagel a Facebookon, olvasd már el, mit ír!

Első olvasásra úgy tűnhet, mintha a DaDMuM oldal írója panaszkodna a feleségére, ám a végén kiderül, hogy valami egész másra akar kilyukadni.

Brad Kearns kétgyermekes apa, aki a DaDMuM Facebook oldalra rendszeresen olyan posztokat ír, amiket aztán szétosztanak a felhasználók. Kendőzetlen őszinteséggel világít rá az apaság és a házasság nehézségeire és örömeire, amit imádnak a követői. Most is sikerült olyan gondolatokat megfogalmaznia, amire valószínűleg minden feleség csak hevesen bólogatni tud.

„A feleségem mindennap betagel a Facebookon a posztjaiban. Minden áldott nap. Többször is egy nap. Ahogy kering az interneten, meglát valami random hülyeséget és rögtön tudatja velem a Facebookon. Mémeket, eseményeket, történeteket…

Régebben idegesített. A feléről nem is értettem, mi közöm nekem ehhez. De ahogy telt az idő, rájöttem, hogy azért tagel be mindenre, mert vagy viccesnek vagy elgondolkodtatónak találja. Vagy azt gondolja, hogy a mi párkapcsolatunkra igaz valamilyen módon. Néha ez segít neki abban, hogy elmondjon nekem valamit, mert jobban megfogalmazzák mások helyette. Próbálom azóta mindig helyesen értelmezni, amiket küld, és igazából kicsit sem érzem megerőltetőnek, hogy foglalkozzam vele.

Hogy őszinte legyek, arra is jók ezek a posztok, hogy legalább így nyomon tudom követni, merre jár az interneten. Olykor a posztjaiból jó kis beszélgetésbe keveredünk otthon. Sokszor úgy érek haza, hogy megkérdezi: „Láttad azt a dolgot, amire betageltelek?” Bármilyen hülyén is hangzik, de így segít a Facebook abban, hogy egymással kommunikáljunk.

Nemcsak az én feleségem ilyen, ahogy látom, a legtöbb nő betageli a párját mindenféle posztjában. És azt is látom, hogy a férjek sokszor úgy reagálnak, hogy „ezt nem olvasom el, túl hosszú.” Itt aztán vége is szakad a párbeszédnek. Bármilyen üzenetet is akarna a poszttal küldeni a feleség a férjnek, a férfi elutasítja, mert nem veszi a fáradságot, hogy két percet rászánjon valamire, ami valószínűleg fontos a nőnek.

Olvasd már el azt a rohadt posztot. Csak olvasd el. Ha betagelt rajta, azért tette, mert szeretné, ha megnéznéd. Ha ott lennél vele egy parkban és szólna, hogy „nézd csak, mi van ott”, akkor tudomást sem vennél róla? Azt mondanád neki, hogy túl nagy erőfeszítés odanézni? Szerintem nem. Mutasd ki, hogy szereted. Tudasd vele így is, hogy törődsz vele. Olvasd el azt a rohadt posztot!”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top