Baba

Trükkök, hogy a babád végre cumisüvegből is igyon

Nehéz, de nem lehetetlen feladat átszoktatni a babádat a cumisüvegre.

Sok baba nem fogadja el a cumisüveget mint etetési formát, még akkor sem, ha az anyatejjel van megtöltve. Pedig van egy pont, amikor el kell kezdeni szépen lassan átszoktatni a gyereket a szoptatásról. A következő tippek segítségével talán könnyebben fog menni.

Használj olyan cumisüveget, amely emlékeztet rád

Sokan mondják, hogy a babák akkor fognak inni a cumisüvegből könnyebben, ha abban valahogy visszaköszön egy az anyjukra utaló íz, szag, hőmérséklet. Valakinek az jelent megoldást, ha rögtön akkor eteti meg a babáját, miután lefejte a tejét, de van olyan is, aki a mell formájú cumira esküszik, mert gyerekét csak az nyugtatja meg.

Legyen egy kis távolság közted és a gyerek közt

Az is segíthet egyes babáknak, ha az anya nincs ott az etetésnél, hanem egy másik szobában, esetleg nem otthon van, és más adja a cumisüveget oda neki. Mivel maga a cumisüveg sem hasonlít a mellre, sokan arra esküsznek, ha ezért nem is az anya, hanem az apa vagy egy másik családtag eteti meg vele a gyereket. Emellett az is hasznos lehet, ha felültetik a gyereket az evéshez, hogy ne a szoptatással azonosítsa a tevékenységet.

Adj a tejhez egy kis édesítőszert

Nagyon megosztó tanács, sokan el is utasítják, de van olyan anya, aki arra esküszik, hogy egy kis édesítőt kevert a tejbe, különben a gyerek nem volt hajlandó egy kortyot sem inni belőle. Ha ez a drasztikus megoldás riasztó, azzal is lehet kísérletezni, hogy anyatejet keversz a formulához, és szépen lassan elhagyod az előbbit.

Forrás: Popsugar

Legyél türelmes

Időigényes folyamat rászoktatni a babákat a cumisüvegre, de megéri, ezért amennyire csak tudsz, higgadtan várd ki a végét.

Lehet, hogy csak azzal az üveggel van baj

Az, hogy a babád nem iszik a cumisüvegből, nem feltétlenül jelenti azt, hogy másikból sem képes. Lehet, hogy ennek a formája vagy az íze nem tetszik neki. Próbálj meg egy babáknak készült poharat, csészét, hátha nagyobb kedvvel csap le azokra.

Nem ciki segítséget kérni

Van olyan, amikor semmi sem működik, vagy éppen így érzed. Ha úgy érzed, hagyd még az üveges etetést. Amíg neked nem okoz problémát, szoptasd a gyereked, ha könnyebb így mindkettőtöknek. Ha pedig összecsapnak a fejed felett a hullámok és nem tudod, mit csinálj, kérd szakértő tanácsát – lehet, hogy a megoldás könnyebb, mint gondoltad.

Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top